VOORKOM OVERVERHITTING BIJ JOUW HOND!

MET HET DRY® COOLING VEST!

Naar overzicht

De temperaturen stijgen weer snel. Voor veel mensen heel fijn, maar voor de meeste honden en hun eigenaren erg lastig. Honden kunnen niet zweten via zweetklieren zoals wij mensen dat kunnen. Ook kunnen zij niet even wat kleding uittrekken zoals wij dat doen. Hierdoor kan de lichaamstemperatuur van bij honden snel stijgen en kunnen zij snel oververhit raken. Daarom hebben wij het DRY® Cooling Vest ontwikkeld: een koelvest om de hond koel te houden wanneer nodig en zo oververhitting te voorkomen.

Honden kunnen niet zweten zoals wij dat kunnen. Wij hebben veel zweetklieren verspreid over ons lichaam, honden hebben enkel zweetklieren onder hun voetzooltjes, waar zij zeer beperkt kunnen zweten. Zij raken warmte vooral kwijt door te hijgen, maar hierdoor zijn hun afkoelmogelijkheden veel beperkter dan die van ons. Oververhitting ligt bij honden dan ook veel sneller op de loer. Dit kan zeer gevaarlijk zijn en honden kunnen hier zelfs aan overlijden.

Dat honden in de auto zeer snel oververhit raken, is bij steeds meer mensen bekend. Maar wat misschien minder bekend is: ook buiten de auto kunnen honden het snel te heet krijgen. Zeker met de steeds warmere zomers in Nederland, komen veel honden in de problemen. Ook zijn er diverse rassen die überhaupt al veel moeite hebben met de warmte.

Om honden en hun eigenaren te helpen, hebben wij het DRY® Cooling Vest ontwikkeld: een comfortabel en gemakkelijk (her)vulbaar koelvest. Het vest hoeft enkel gevuld te worden met water, er worden dus geen chemicaliën of gels gebruikt. Het DRY® Cooling Vest koelt tot wel 3 dagen. Gemakkelijk in gebruik en hervulbaar tot wel 800 keer.

Dankzij het DRY® Cooling Vest zijn de hond en eigenaar niet meer beperkt tot één plek, zoals bij een koelmat. Het vest blijft 100% droog, waardoor de vacht van de hond niet nat wordt en gaat stinken. Door het gepatenteerde en veilige koelsysteem zal de hond nooit onderkoeld raken, maar op een voor de hond ideale temperatuur blijven. Perfect tijdens de warmere maanden!

Wij raden je aan om jouw hond altijd in de gaten te houden bij hogere temperaturen. Twijfel je of jouw hond oververhit is? Raadpleeg bij twijfel altijd direct de dierenarts.