RECOVERY DOUBLE SLEEVES® HOND

De Recovery Double Sleeves® voor honden: een professioneel alternatief voor de kraag en/of bandage. Deze veelzijdige dubbele mouwtjes beschermen jouw hond en zijn omgeving tijdens het herstel van bijvoorbeeld een medische ingreep, bij huidproblemen en nog veel meer... Gun jouw trouwe vriend het comfort, de bescherming en de vrijheid die hij verdient voor een snel herstel! Ook verkrijgbaar als enkele uitvoering 'Recovery Sleeve®'.

  • Aanbevolen door dierenartsen wereldwijd
  • Bescherming voor beide voorpoten
  • Zachte druk kan kalmerend werken
  • Alternatief voor de kraag
  • Kan een bandage vervangen
  • Honden kunnen comfortabel bewegen
  • Veilig voor hond en omgeving
  • Wasmachinewasbaar en herbruikbaar
  • Verkrijgbaar in 8 maten en 1 kleur
Download brochure (pdf )

WEBSHOPS

Op deze pagina kun je de webshops vinden waar je het product kunt kopen.

Of koop in de winkel

Sluit
KIES DE JUISTE MAAT

DE JUISTE MAAT

We willen je graag zo goed mogelijk adviseren over de juiste maat Recovery Double Sleeves® voor jouw hond!

 

  • Stap 1: meet de borstomtrek (breedste deel) en de binnenste lengte van de voorpoot van de hond.
  • Stap 2: vul de afmetingen in onderstaande calculator in. Lees de juiste maat af.

 

Wanneer jouw hond tussen twee maten valt, adviseren wij om de kleinere maat te gebruiken. Houd er rekening mee dat dingen als de hoeveelheid vacht, het gewicht en lichaamsverhouding van jouw hond (relatief lange rug en korte pootjes of een erg brede borst t.o.v. de rest van het lichaam) een invloed kunnen hebben op de benodigde maat. TIP: Bekijk de onderstaande opmeetvideo.

 

measuringdogsleeve

 

double sleeves size chart

MAATCALCULATOR

De juiste maat Recovery Double Sleeves® kan het beste worden gemeten rond het breedste deel van de borst (meestal direct achter de voorpoten) en de lengte van de voorpoot gemeten aan de binnenzijde. Vul de onderstaande tabel in om de aanbevolen maat voor jouw hond te vinden:

Cm/ Inch
Lengte voorpoot

Gemeten aan de binnenzijde

Borstomvang

Meet het breedste deel van de borst, meestal direct achter de voorpoten.

Helaas kon onze maatcalculator niet de juiste maat voor jouw hond berekenen. Bekijk de bovenstaande maattabel om de juiste maat te vinden. Wanneer jouw hond tussen twee maten valt, adviseren wij om de kleinere maat te kiezen. Tip: Bekijk ook de opmeetvideo op deze pagina. Als jouw hond een brede borst heeft, maar relatief korte pootjes, kun je de mouwtjes naar binnen vouwen als ze te lang zijn. Neem contact met ons of de dichtstbijzijnde wederverkoper op als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste maat. Contacteer ons
Sluit
GEBRUIK

HOE TREK JE DE RECOVERY DOUBLE SLEEVES® AAN BIJ JOUW HOND?

Wij begrijpen hoe belangrijk gemak is bij het aantrekken en uitdoen van de Recovery Double Sleeves®. Om die reden hebben wij gebruik gemaakt van een zachte en zeer hoogwaardige stretch-katoensamenstelling. De mouwtjes sluiten aan als een tweede huid. Houd jouw hond echter in de gaten en controleer of de mouwtjes niet te strak zitten. Je moet minimaal twee vingers ruimte overhouden. Zo trek je de Recovery Double Sleeves® aan:

 

  • Stap 1: Trek eerst de mouwtjes over de voorpoten;
  • Stap 2: Sluit de Recovery Double Sleeves® rondom de borstkas door middel van de drukknopen en het klittenband (bevestig altijd minstens 4 drukknopen).

 

Sluit
AANVULLENDE INFORMATIE

DE GEBRUIKSAANWIJZING

De Recovery Double Sleeves® is speciaal ontworpen voor de anatomie van honden en kan daarom alleen voor honden worden gebruikt.

Belangrijke informatie:

Raadpleeg de dierenarts wanneer je de mouwtjes voor medische doeleinden wilt gebruiken. De dierenarts kan dan een geschikte behandeling adviseren. Houd jouw hond regelmatig in de gaten en controleer of de pasvorm goed en niet te strak zit. Als het gedrag van jouw hond verandert of als hij overmatig lik-/kauwgedrag vertoont, kunnen er problemen optreden. Daarom adviseren wij om jouw hond te allen tijde onder toezicht van een verantwoordelijke volwassene te houden. Raadpleeg de dierenarts voor het beste herstel en in geval van noodgevallen.

 

Wasinstructies:

Het is mogelijk dat de kleur van de Recovery Double Sleeves® en het label na verloop van tijd vervagen. Met de onderstaande wasinstructies kan dit proces worden uitgesteld.

 

Instructies:

  • Was altijd binnenste buiten;
  • Maak alle drukknopen dicht bij het wassen;
  • Gebruik bij voorkeur een waszak;
  • Was de Recovery Double Sleeves® op maximaal 90ºC/194ºF;
  • Stop de Recovery Double Sleeves® niet in de droger;
  • Gebruik geen bleekmiddel of chemicaliën.

Het gebruik van bleek en andere chemicaliën kan irritaties veroorzaken aan de wond en huid!

 

TIP! Om de hond contante bescherming te bieden, worden er vaak twee Recovery Double Sleeves® aangeschaft. Zo kun je één paar mouwtjes wassen terwijl jouw hond het andere paar draagt. Verwacht je dat jouw hond langer dan een week de Recovery Double Sleeves® zal dragen? Dan is het altijd better een back-up in huis te hebben!

 

Specificaties:

De Recovery Double Sleeves® is vrij van lood en gifstoffen en is gemaakt van:

 

  • 97% hoogwaardig katoen
  • 3% Invista Lycra® 4-weg stretchstof
Sluit
KALMEREND EFFECT

EEN KALMEREND EFFECT

De Recovery Double Sleeves® heeft een bijkomend voordeel: de comfortabele druk rondom de borstkas dankzij de verstelbare sluiting en de stretchboord biedt namelijk een kalmerend effect voor de meeste honden.

 

Sluit

WHEN TO USE:

De Recovery Double Sleeves® is een professioneel alternatief voor de kraag. Met de Recovery Double Sleeves® worden de voorpoten afgedekt en beschermd tegen likken, bijten of krabben in plaats van de kop volledig af te schermen. Door de kop met een kraag te belemmeren, kunnen honden niet goed zien, worden geluiden versterkt en botsen zij sneller tegen objecten op. Dit zorgt vaak voor stress bij het dier. Ga daarom voor het diervriendelijke alternatief: de Recovery Double Sleeves®.

Sluit

Kan helpen bij het reduceren van stress

De Recovery Sleeve® en de Recovery Double Sleeves® bevatten een verstelbare sluiting en stretchband. Deze sluiting en band zorgen voor een comfortabele druk rondom de borstkas. Hierdoor ontstaat een bijkomend voordeel van de Sleeve®: deze zachte druk biedt een kalmerend effect voor de meeste honden. Dit kan in veel verschillende situaties nuttig zijn, bijvoorbeeld na een medische ingreep, bij angst of stress.

 

Sluit

Lik- en krabgedrag kan door allerlei factoren veroorzaakt worden, zoals hot spots, wondjes, allergieën of huidproblemen. Door overmatig likken en/of krabben kan de wond of geïrriteerde plek steeds groter worden en zelfs gaan infecteren. Als de hond overmatig aan beide voorpoten likt, biedt de Recovery Double Sleeves® de juiste bescherming.

Sluit

De Recovery Double Sleeves® is geschikt om zalf af te dekken, maar beschermt bijvoorbeeld ook bandages, hechtingen en wonden. Dankzij de Recovery Double Sleeves® kan de hond niet meer aan de zalf/bandage likken, krabben of bijten, maar kan hij nog wél vrij bewegen.

Sluit

Bij hot spots en huidproblemen

De Recovery Suit® bedekt en beschermt hot spots, wonden en andere huidproblemen op de romp van het dier, zodat deze plek in alle vrijheid kan genezen. Als het huidprobleem op de voorpoot/voorpoten van de hond zit, kan de Recovery Sleeve® of Recovery Double Sleeves® gebruikt worden.

Sluit

DE RECOVERY DOUBLE SLEEVES® IN MEER DETAIL

Lees meer informatie over een specifiek kenmerk door te klikken op het nummer in de afbeelding of op het + icoon.

1 2 3 4 5

DE RECOVERY DOUBLE SLEEVES® IN MEER DETAIL

Lees meer informatie over een specifiek kenmerk door te klikken op het nummer in de afbeelding of op het + icoon.

Verstelbaar middels gemakkelijke drukknopen

Het is zeer lastig voor de hond om de Recovery Double Sleeves® te openen door de sluiting bij de schouderbladen. Maar voor de eigenaar of dierenarts zorgt deze sluiting voor veel gemak. Wij raden aan om altijd minimaal twee rijen drukknopen te gebruiken, zodat de mouwtjes goed op hun plaats blijven. Wij adviseren om de hond altijd in de gaten te houden tijdens het dragen van de Recovery Double Sleeves®.

Sluit

Kalmerend effect bij het merendeel van honden

De Recovery Double Sleeves® biedt een zachte druk rond de borstkas dankzij de verstelbare sluiting en stretchboord. Deze druk biedt een kalmerend effect voor de meeste honden.

Sluit

Zachte comfortabele band

Een zachte, elastische en beschermende stretchband rond de borst en rond de voorpoot zorgt ervoor dat de Recovery Double Sleeves® niet wrijft en snijdt in de poten en borst van de hond. Honden kunnen bewegen en genezen in volledige vrijheid. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond de juiste maat heeft en dat de mouwtjes niet te strak zitten.

Sluit

Elleboogstukken voor extra zachte bescherming

Bij de Recovery Double Sleeves® is extra zachte bescherming toegevoegd. Deze is gemaakt voor honden die wat extra comfort nodig hebben bij de ellebogen. Dit gedeelte is voorzien van een extra stukje stof met ertussen een dun laagje polyester.

Sluit

Origineel suitical product

Het Suitical-logo staat altijd aan de rechterkant op de Recovery Double Sleeves® ter hoogte van de schouder. Tevens is het waslabel voorzien van een Suitical-hologram. Zónder het logo en hologram is het géén origineel, officieel product van Suitical. Er is bovendien één Suitical groenkleurige drukknop, zodat je snel kunt zien dat dit een originele Suitical Recovery Double Sleeves® is!

 

Sluit

VERKRIJGBARE DESIGNS

ZWART print

Laat jouw hond herstellen in deze mooie zwarte Recovery Double Sleeve®! Deze unicolor print staat alle honden. De stof is ongekleurd en vrij van chemicaliën.  100% diervriendelijk!
Sluit